BE

Van Ameyde partner van Lemonade

Read time: 4 minutes

De internationale claims managers Van Ameyde zijn geselecteerd om de schades te behandelen voor de AI-gestuurde verzekeraar Lemonade, die vorige week in Duitsland is gestart.

Lemonade, dat is opgericht door tech-veteranen Danel Schreiber en Shai Wininger, wordt gestuurd door artificial intelligence en is gedreven door sociaal goed. In tegenstelling tot het traditionele verzekeringsmodel neemt Lemonade een vast bedrag voor haar bedrijfsvoering. De overblijvende winst geeft Lemonade aan non-profit organisaties, als onderdeel van haar jaarlijkse Giveback. Deze uitlijning van belangen, samen met de digitalisering van het hele proces, betekent dat claims direct via de Lemonade app betaald kunnen worden. Hiervoor zet het bedrijf artificial intelligence en 18 anti-fraude algoritmes in.

Claims die specifieke aandacht behoeven, worden ondersteund door een speciaal samengesteld team van schadebehandelaars en de schade-expertisediensten van Van Ameyde. Bovendien levert Van Ameyde het productwaarderingsplatform ValueChecker om de digitale schadeprocessen verder te versterken.

“Lemonade is een prachtig voorbeeld van hoe de verzekeringsbranche haar business model kan heroverwegen,” zegt Michael Akerboom, Business Development Manager van Van Ameyde. “Onze waarden en competenties zijn bij uitstek geschikt om het business model en de missie – het combineren van geweldige verzekering met maatschappelijke verantwoordelijkheid – van Lemonade te ondersteunen. Wij zijn er dan ook heel trots op dat wij aan Lemonade’s succes in Europa kunnen bijdragen.”

Lemonade is momenteel beschikbaar in het grootste deel van de VS en in Duitsland en gaat door met wereldwijde uitbreiding.

 

Lemonade transformeert verzekeren naar sociaal goed

Lemonade is een verzekeraar met vergunning en biedt in de VS huiseigenaren- en huurdersverzekering. In Duitsland biedt Lemonade inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering. Gedreven door artificial intelligence en gedragseconomie vervangt Lemonade makelaars en bureaucratie met bots en machine learning. Hiermee wil Lemonade alles volledig papierloos en onmiddellijk regelen. Als een gecertificeerde B-Corp (een Public Benefit Corporation), waarbij alle verzekeringswinst naar non-profit organisaties gaat, transformeert Lemonade verzekeren van een noodzakelijk kwaad naar een sociaal goed. Met Lemonade in contact blijven kan op @lemonade_inc of www.facebook.com/lemonade.

Forward thinking

Get the latest news and industry thoughts from Van Ameyde. With 75 years’ experience, you can count on our insights and knowledge to help you ensure your continuing success.  More articles

Claims management

2 min reading

A new year is fast approaching and, for 2021, Brexit will play a significant role

Lees verder >

Claims management

4 min reading

Beloftes nakomen bij schade… Mensen, bots, AI?

Lees verder >

Digitale transformatie

4 min reading

Intrasurance Technology Services & (Zero)70 samen als Van Ameyde Systems

Lees verder >